keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Konstit on monet

Sinä aamuna herra Aapeli Jantunen oli noussut väärällä jalalla vuoteestaan . Kaikki oli väärin , suorastaan päin p.....tä . Radiosta tuli aivan vääränlaiset uutiset . Piti aukaista televisio . Ei kummennut sielläkään . Uutisten lukija on nykyisin ruvennut oudosti jankuttamaan . Joka päivä samaa uutista . Ja muutenkin ohjelmat on huonoja jne...

Talon hengetär , Iita , kuikisteli hellan luota Aapelin touhuja . Yrittipä Iita esittää omaa näkemystään televisio - ohjelmien laadusta . - Samanlaisiahan nuo on kuin ovat iän kaiken olleet . Ja vaihda kanavaa . Taitaa olla ainut syy että olet tullut niin vanhaksi ja rantuksi , että mikään ei kel...
- Tämän pidemmälle Iita ei päässytkään , kun Aapeli kimpausi oikein tosissaan . - Vai minä vanha ja vielä ranttu !? Kyllä se on niin että minä en ole lähellekään ranttu . Ite olet ranttu . Miten se eilenkin oli sen televisiokuuluttajan huulet väärin maalattu , kellään ei kuulema ole tuollaista suuta , huulet töröttää . Sinun suusi on kaitanen viiru ja suupielet roikkuu alaspäin , olet niin kateellinen että nahkoihis et mahdu .
Nyt alkoi Iitan mitta olla täysi . Otsasuonet oikein pullistui , kun hän veti henkeä ja alkoi kimakalla äänellä kiljahtelemaan . Teidän suvun kaikki miehet on samanlaisia kuin sinä , ranttuja järkiään . Ollaan niin mahtavia , että rinta rottingilla kuletaan ....
- Rottingilla ! Kylläpäs sitä nyt puhutaan nykyaikaisesti . Sinusta ei tule tuon kummempaa , vaikka miten yrität . Mitään et kunnolla osaa , mutta minäpä osaan .
- No mitä sinä oikein osaat niin hyvin , että kannattaa mainita . - No ainakin osaan lämmittää uunin paremmin kuin sinä . - Vai että paremmin . -Joka kerta minun pitää olla perään katsomassa että ei lämpimät karkaa harakoille .
- Tätä ei Aapeli enää kestänyt . Hän sieppasi karvalakin ja kinttaat uunin päältä , meni ulos ja paukautti oven perässään sellaisella voimalla , että ikkunat helisivät . Kissa säikähti tätä melskettä niin että tormasi uunin päälle , pudotti hypätessään kuivumassa olevat sukat ja muutkin tavarat lattialle . Iitakin perääntyi kamarin ovensuuhun .
- Seurasi hetken hiljaisuus . - Vihdoin Iita ja kissa uskalsivat tulla esille . Iita kurkisti ikkunasta pihalle . Siellä Aapeli lapioi lunta pihapolulla ja oli niin surkean ja murjotun näköinen , että Iitaa rupesi jo naurattamaan . - Voi voi , onko ne akat taas miestä sortaneet . - Millä tuon lepyttäisi .- Jos nuorempi olisin , niin kyllähän ne konstit olisi ...
- Keksihän se Iita - se suklaatorttu . - Iita haki suklaatortun pöydälle ja koetteli pannun kylkeä . Kuuma on vielä . Laittoipa vielä pyhäkupit pöytään .
- Meni ovelle ja huusi lempeällä äänellä Aapeliii , tuuppas personkupille .
-Tulihan se Aapeli . Kovin oli ensin hiljainen , mutta kolmatta tortun palasta syödessään jo unohti murjotuksen ja räsähti nauramaan .. - Oli se eilen se Vielä virtaa ohjelma hyvä . Ne vanhat ukot oikein urakalla törttöili . - Ja on siinä kamalan näköisiä akkoja , ihan hirveitä . On se hyvä että sinä oot säilyny nuin simpsakkana . - Kyllä minua lykästi kun sinut aikanaan löysin . Ja näin sopuisia ollaan vielä kymmenien vuosien jälkeenkin .

Kyllähän se Iitaakin jo hymyilytti leveästi . - Sainpas lepytettyä . - Konstit on monet !

1 kommentti:

  1. Ne kyllä muuten jankuttavat niitä samoja uutisia päivästä toiseen. Ei ihme, että Aapelin päivä alkoi mennä vikasuuntaan. :) Loppu hyvin, kaikki hyvin.

    VastaaPoista