sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Syysmyrsky

Liekö tulossa vai menossa - syysmyrsky . Tuulee , vettä tihuuttaa , lämpöä vain kolme astetta . Aika koleaa . Nyt täytyy pukea jo sään mukaan . Ei avopäin kannata suunnitellakaan . Mutta sitäkös monet uskoo . Mutta jospa jotkut tykkäävätkin punaisesta vuotavasta nenästä . Ei tarvitse turhautua tekemisen puutteessa . Sen kun niistää ja putsaa nenänsä nahattomaksi , sitten voitelee sitä muutaman päivän ja kun saa sen jälleen edustuskuntoon , reippaasti ulos avopäin . Siitä se taas alkaa . No kyllä se siitä valkenee itsekullekin ajan myötä .

Mukavaa ja turvallista kuunnella tuulen tohinoita täällä sisällä . Uuni lämpiämässä . Voisi tehdä rieskan , mutta kun on pyhäpäivä , en tee . Kunnioitan meille suotua lepopäivää . Kissakin päätti pitää pirtti-ilimoja , kehrää uunin vieressä . Suunnitteli uunille hyppäämistä , muttä jätti senkin tekemättä . Haukotteli ja köllähti niille jalkainsa sijoille .

Syksy tuo mieleeni kumman tyytyväisyyden tunteen . Hommat tehty valmiiksi talvea varten . Maalla oli määrätyt rituaalit suoritettavaksi ennen lumen tuloa . Karja sisätiloihin , potut kellariin , suljettava latojen ovet ja ties mitä . Kaikki tuo on jäänyt mieleni sopukoihin niin , että yhä vieläkin syysilmojen riehuessa käperryn sohvan nurkkaan kuuntelemaan luonnon voimaa . Minä täällä turvassa . -- Joko sytytän kynttilän ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti