perjantai 21. syyskuuta 2012

Jatkuu....

Tänä aamuna heräsin reippaana kun mikä jo kuuden aikaan . Ajattelin , nyt lähdenkin aikaisin ja teen pitkän päivän töitä . Hyvältä maistui aamupuuro , minkä Raimo oli keittänyt ennen metsään lähtemistä . - Työvaatteet päälle ja menoksi .

Mutta , MUTTA .

Kovin oli viileää , yöllä varmaan pakkasasteita , maa kuurassa . No , eipä haittaa , onhan minulla tarpeeksi vaatetta yllä .

Jo polkua kävellesäni huomasin , että jäätynyt ruoho oli liukasta kävellä , horsmat ja nokkoset kuurassa . Aurinko paistoi kirkkaasti , että ajattelin tulevan päivän olevan kaunis .
- Pian huomasin harmikseni , että aurinko sulatti kuurassa olevan kasvuston ja totta kai , vaatteet kastuivat .

Ei tuntunut niin upealta kuin eilen , niin liukasta että vähän väliä nurin niskoin mättään kolossa . Harmissani huiskin minkä ennätin ja pian huomasin että olin tehnyt jo saran loppuun . - Mitenkäs se noin , aamulla näytti aivan toivottomalta .

Oli tauon aika . Hyvältä maistuivat voileivät ja vesi . Janotti ja vettä oli liian vähän , oijoi . En pitänyt kunnon taukoa , vaan jatkoin työtä . - Liekö ruoka mennyt jäseniin , vai mikä aiheutti sen , että olin yhtenään nurin .

Pehmyt oli mättään kolo , tässähän voisi nukkua hetken . - Kylläpä on kirkas taivaan sini - poutapilviä - joutsenia .. miten ne nyt lentävät pohjoista kohti , eilen etelään . Kiire näkyy olevan - huutelevat - mutta niitä on nyt vaan kaksi , eilen ja toissa päivänä kolme , onkohan lapsi jäänyt jälkeen . Tai jos se on mennyt nuorten kanssa , saattaa löytää puolison seuraavaksi kesäksi ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti