lauantai 28. marraskuuta 2015

Muutto Nakinaan  Olen kuukausi tolkulla odottanut inspiraatiota, mutta ei sitä kuulu ei näy, joten alan kirjoittamaan ilman sitä. Se tulee jos on tullakseen.

  Muistaakseni elokuun alussa muutimme Nakinaan. Raimo oli ostanut sieltä talon, kuten monet toisetkin yhtä aikaa muuttaneet. Talo oli hirsirakenteinen ja ihan Nakinan alkuperäisiä taloja, elikkä noin 50 vuotta vanha. Edellinen asukas, suomalainen muuten, oli tehnyt remontin  talossa, joten se oli ihan mukiinmenevässä kunnossa. Olohuone, keittiö, kylpyhuone ja kolme makuuhuonetta. Olin kerrassaan tyytyväinen. Ihme, sillä Suomeen oli jäänyt vain viisi vuotta vanha itse rakennettu koti. Mutta jotenkin se ei ollut niin tärkeää, oliko talo uusi vai vanha, olihan se kuitenkin kunnossa kaikin puolin. Viihtyvyyttä lisäsi se, että kalustimme talon kokonaan heti muuton aikaan. Ostimme huonekaluja Thunder Baysta ja kaikista mieluisin oli ajastimella ja pyörivällä grillillä varustettu sähköliesi, toinen oli pyykinkuivaaja, minkä Raimo oli ostanut käytettynä joltakin Nakinasta pois muuttavalta perheeltä.

   Muuttoapuna meille olivat Toini ja Ilmari Halonen ja uudet huonekalut tulivat junarahtina elokuun alussa. Laitan tähän kopioita ostokuiteista sitä ajatellen jos vaikka joku joskus sattuisi tutkimaan esim. palkka ja hinta tason suhdetta niinä vuosina. Ja onhan tämä eräänlainen dokumentti siirtolaisuudesta.


 

1 kommentti:

  1. Tuo kuva on minusta täynnä vanhan, hyvän ajan tunnelmaa.
    Nämä muistelusi ovat tosi mielenkiintoisia ja on hienoa että olet säästänyt esimerkiksi kuitteja ja muuta sellaista.
    Oikein ihanaa alkavaa adventtiaikaa! ♥

    VastaaPoista