maanantai 18. lokakuuta 2010

Maan lapset

Luen paraillaan kirjasarjaa " Maan lapset - Jean M. Auel , bestseller 80 - luvulta . Liekö tuttu kenellekään . Mainio sarja , mielikuvitusta parhaimmillaan . Sarja kertoo ajasta n . 30000 vuotta sitten , jolloin neandertaalin - ja nykyihminen asuttivat maata yhtäaikaa . Jääkausi on luppumassa . Eletään kivikautta ja on jo kehittynyt jonkinlaista kulttuuria .

Kun on kyse jääkauden ihmisistä , on selvää , että kaikki nykyisin ilmiselvät asiat eivät vielä ole tiedossa . Kuten esimerkiksi , millä tavalla elämä syntyy , ihmisten tai eläinten . Kuvitellaan , että nainen nielaisee miehen hengen ja tulee raskaaksi tällä tavalla . Miesten henkiä saattaa leijailla tienoolla ties miten paljon ja silloin tällöin sattuu että nainen tulee raskaaksi , vaikka ei ole naimisissakaan .

Tällä kertaa minua huvittaa eräs juttu . Näillä nykyihmisillä on joka vuosi suuret kesäjuhlat ja väkeä kokoontuu jopa tuhat henkeä . Ohjelmaan kuuluu monenlaista , mm . neitojen naiseksi tulemis rituaalit , sekä poikien omat rituaalit . - Sattuupa olemaan niin , että näiden ihmisten keskuudessa on vain yksi ainoa tummaihoinen mies . Jotkut naiset ihmettelevät , että onpa tällä tummalla miehellä vilkas henki , kun edellisen kesän juhlien jäliltä on useampia tummaihoisia vauvoja :o)

Sanoisin , että huumoria parhaimillaan , eikö vain .

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa varsin mukavalle kirjasarjalle kuvauksestasi päätellen, en ole lukenut, mutta voisi aivan hyvin sen tehdä.

    VastaaPoista