keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Lähtökohdat

 
 Nämä kaksi kuvaa on otettu vähän ennen Canadaan muuttoamme . Kuvista näkyy , että kaikki oli aivan uutta . Piha laittamaton ja navetan ympäriltä ei ollut vielä kerätty pois kaikkia rakennusjätteitä .
 


  ( Kirjoitukseni Miilurannan kyläkirjasta ) "1960-luvun alussa valtio rupesi tekemään hallintasopimuksia myös muiden kuin rintamamiesten kanssa . Allekirjoitimme hallintasopimuksen kevätkesällä 1962 ja uurastus alkoi . Alue oli täysin rakentamoton . Ensimmäinen jaksomme tällä tilalla kesti viisi vuotta . Sinä aikana rakennettiin asuinrakennus ja navetta sekä raivattiin peltoa noin 16 hehtaaria . Rakentaminen suoritettiin osaksi itse ja osasta tehtiin urakkasopimukset . Pellon teossa ensimmäisen viiden hehtaarin alueella oli veljeni Paavo Autio Raimolla kaverina kiskomalla kannot nurin traktorilla . Sen jälkeen ne puhdistettiin kuokalla ja läjättiin käsin . Tässä työssä olin minäkin mukana . Riitta oli silloin likimain kolmivuotias . Hän nukkui päiväunet mättäänkolossa . "

  Asuinrakennus rakennettiin vuonna1964 ja navetta 1966 . Hankittiin myös traktori ja Raimo raivasi lisää peltoa yksitoista hehtaaria . Hänellä oli traktorissaan ojajyrsin , millä hän ojitti raivattavat alueet , ojitti paljon myös muille viljelijöille jopa Kiuruvedellä asti . - muistan , kun hän kerran oli saanut työpalkkojaan isänniltä viimeisenä Suomen kesänä , niin oli kotiin tullessaan ostanut minulle rannekellon muistoksi Suomesta . Tämä Zenit kello on vieläkin tallessa minulla ja täysin käyntikunnossa .


1 kommentti: