tiistai 25. helmikuuta 2014

Matkaan...


  Kesä kääntyi syksyn puolelle, koíttivat lähdön ajat.
Viimeisinä päivinä ennen lähtöä talo tuntui oudon tyhjältä. Sunnuntaina oli ollut huutokauppa ja talo oli tyhjentynyt tavaroista. Muistelen, että ostajat hakivat pöydät ja sängyt aivan lähtöpäivänä, että saimme nukkua omassa sängyssä viimeiseen asti. Syksy oli kaunis. Viimeisenä iltana taloon tuli väkeä hyvästille, sauna lämpesi.

Matkatavarat olivat pakattu ja koitti lähtöhetki. - Siihen aikaan oli musiikissa pinnalla Aikamiesten laulu "Iltatuulen viesti"- . Minulla pyörivät mielessäni laulun sanat :" jos iltatuuli viestin viedä vois, taa maitten merten kauaksi pois. Kaipuuni sulle kertoa tahtoisin...." - Raimo kävi hyvästillä tyhjässä navetassa....yksi lehmistä Valakko oli myyty tähän omalle kylälle, se ammui ikäväänsä - ääni kuului kotiin asti.- Riitta leikki kuistilla, lelut eivät millään tuntuneet olevan oikein, vihastui niille.. Minä kysyin, mikä on... Riitta surullisena: "miksi sitä pitää ihmisen lähteä omasta kodista".- NIIN MIKSI, minulla ei vastausta. Tossavaisen Eino oli hyvästillä, hyvästeli kädestä pitäen, katsoi silmiin ja sanoi" nämä on sitten viimeiset hyvästit, enää ei nähdä . Minä kummeksuen, miten niin? -Viimeisethän ne olivat meidän kahden osalta . Taloa ei ollut myyty ja avaimet annettiin Einon käteen.

Kyytimieheksi Oulaisiin junalle lähti Tikkasen pojista vanhin, varmaankin Pentti . Ajettiin syntymäkotini kautta Saviselässä, vietiin sinne meidän ajokoira Sami, samalla sanottiin hyvästit . Oli aika jättää kotitanhuat .


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti