maanantai 19. tammikuuta 2015

Ukkoskesä

 
Kesä tuli, hellettä ja ukkosta. Muistaakseni juuri tämä kesä oli sellainen, päivällä helle porotti kuumentaen kadut ja koko kaupungin, mutta yön aikana kovat ukkoset viilensivät ilman niin, että aamusta oli ihan mukavan viileää. Olin työssä sairaalan keittiössä ja siellä oli todella tukalaa. Minun työtehtäviini kuului mm. vihannes- ja maitotuotekylmiöiden siivous. Olipa mieluista - taisin siivota niitä ihan pitkin päivää, vaikka ei olisi niin tarvinnutkaan.
 
  Yllä olevassa kuvassa olemme lasten kanssa jossakin suomalaisten seuran kesäkämpällä lasten kesäjuhlassa. Aikuiset vasemmalta; Helmi Hirvinen ( Riitan hoitotäti), edessään poikansa Pauli, Sirkka Silvasti ja tytär Margrit ja minä. Riitta kurkistelee takana vasemmalla. Muita lapsia en tunne. Olisipa hauskaa jos joku tunnistaisi loput.

 
Kukkaloistoa ja Riitta uudessa mekossa Hill Crest Park'illa.

 
Tässä kuvassa Riitan kanssa on joku tyttö lähistöltä. Tämä tyttö oli tullut vasta aikoihin Suomesta vanhempineen ja kaipasi leikkikaveria. Usein hän kipaisi meille leikkimään Riitan kanssa. En koskaan tullut tietämään keitä tyttö perheineen oli. Hän vaan ilmestyi pihalle eräänä päivänä ja tuli usein sen jälkeen. Keitä olivat, saanko koskaan tietää.
 
Kaupungissa oli uima- ja retkeilypaikka Bulevard lake . Sinne suuntasimme lasten kanssa hellettä pakoon, mutta emme usein. Hankalaa mennä sähköbussilla toiseen laitaan kaupunkia helteessä. Sama matka takaisin ja sen jälkeen oli ainakin yhtä kuuma kuin lähtiessä. Joskus menimme istumaan kauppojen baaritiskin ääreen nauttimaan kylmää juomista. Ai että oli ihanaa, parempaa kuin Suomessa. Nautittiin olostamme.
 
 

5 kommenttia:

 1. Tuo mekko on kerrassaan ihana ja tuo ensimmäinen ryhmäkuva - siinä on jotakin niin hienoa, menneen ajan hyvää mieltä (värit, vaatteet). Tulee oma lapsuus mieleen. Käyn täällä lukemassa, vaikka en aina kommentoikaan. Tätä on kiva lukea :)

  VastaaPoista
 2. Kipaise katsomassa blogiani, siellä sinulle haaste!!!

  VastaaPoista
 3. Kipaise katsomassa blogiani, siellä sinulle haaste!!!

  VastaaPoista
 4. Tekstisi on niin elävää, että melkein tunnen kesän kuumuuden ja voin nauttia kylmiön viileydestä! :)
  Kuvat ovat todella hienoja; varsinkin tuo keskimmäinen voisi olla taulu.

  VastaaPoista
 5. Hyvää ystävänpäiväniltaa Kyllimarjaana!

  VastaaPoista