perjantai 5. joulukuuta 2008

Muodin oikkuja

Vastaan tässä " anonyymin " kommenttiin pussihousuista .

Todellakin , kun tarkemmin ajattelee , ei pussihousut ole sen kummemmat kuin mikä tahansa muukin muodin oikku .

Ensimmäisiä oikkuja , mitä muistan oli 50 - luvulla pönkkähameet , piikkikorot ja terävät kärjet pikkukengissä ja siihen kuului vielä valkeat pitsikäsineet . Oltiinpa sitä kuin prinsessat konsanaan . Naisten hameissa oli tamppi takana ja sen alapuolella laskokset , kääntötakit elikkä poplarit . - Kuusikymmen-luku oli jotenkin tavanomaisempaa . 60-ja 70-lukujen vaihteessa alkoi olla leveät lahkeet , niin miesten kuin naistenkin housuissa . Lantio korkeus , leveä vyö ja käytettiin värejä . Miesten paidat olivat vartalon myötäisiä . Minihameet ja korkeapohjaiset kengät . Hot pants , tunikat . Mini , midi ja maksi pituudet hameissa .

Meillä Riitta ehti olla näissä 60 - 70 - luvun muodeissa mukana , mutta unohti ne autuaallisesti ja väitti valokuvia katsellessaan , "yök , tuollaisia en ikinä enää laita päälleni ." Mutta kuinkas kävikään . Tämä parikymmentä vuotta sitten ollut leveähartia muoti oli kyllä lajissaan huippu . Oltiin kuin kuhilaita .

Laidasta laitaan on menty muodin mukana . Ainakaan minä en uskalla sanoa , " ei koskaan " muodille .

1 kommentti:

  1. Pussihousuthan tuli ensin käyttöön ratsastushommiin, jolloin joustamattomien kankaiden aikana. Pussimallisuus mahdollisti liikeratoja, joissa suorat housut olisivat olleet vaan tiellä helposti ja niin ettei lahkeet takertuneet metsätöissä yms. Työvaate mikä yleistyi kuten farkut. Aloittivathan farkutkin työvaatteena ennen yleistymistään. Nyt ovat normi jokaisen vuodenajan housut vaikka ovat kesällä liian kuumat ja talvella liian kylmät. Jatsarivillitys on itselle vieras, siis se miksi se rypytys piti siihen vaivalla saada. Antoikohan se nilkalle parempaa liikerataa kuin suora saapas.

    VastaaPoista