sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Hiipparit

Äänet junan vaunujen seutuvilla olivat niin mielenkiintoisia , että hetken mietittyään he päättivät mennä kurkistamaan ennenkuin äidit tulevat . Nyt he näyttivät juttelevan kaikessa rauhassa kadun kulmassa .

Tytöt hiipivät hiljaa junanvaunun seinustalle . Pakkaslumi tuntui narisevan aivan liian kuuluvasti kengän pohjissa . Sydän pamppaili ihan kurkkuun asti . mitään ei näkynyt . He hiipivät junan seinustaa pitkin . Olisi mentävä vaunujen välistä junan toiselle puolelle , sieltä näkyisivät ovet ,Ehkä siellä olisi joku .

Yhtä äkkiä Rekku ilmestyi vierelle , säikäyttäen heidät perusteellisesti . Sitten se taas katosi . Siellä täytyy olla jotakin tekeillä , koska Rekku käyttäytyy noin kummallisesti .

Niin tytöt jatkoivat hiipimistään , tulivat vaunun kulmalle pysähtyen kuuntelemaan . Hetken oli aivan hiljaista , mutta sitten he kuulivat pientä kalahtelua ja narinaa . Vihdoin he huomasivat muutaman vaunun päässä kaksi tummaa hahmoa vaunun oven kimpussa . Oikopäätä he käsittivät että tuo ei ollut luvallista touhua . Vai oliko ? Mitä kummaa siellä tehtiin .

Pelko valtasi heidät uudelleen . Mitä hullua me tultiin tänne kurkkimaan . Miten ihmeessä täältä pääsisi pois äänettömästi . Kamalaa , jos Rekku taas tulee ja alkaa haukkua .

Ei auttanut muu kuin palata takaisin kadulle niin hiljaa kuin suinkin mahdollista . Miten kummassa takaisin tulo oli paljon vaikeampaa . Varmaankin siksi , koska samanaikaisesti olisi pitänyt kulkea hiljaa ja nopeasti . Koko ajan oli tunne , että miehet olivat tulossa kadulle heidän jäljessään . - Tyttöjen olisi tehnyt mieli juosta suinpäin äitien luo , mutta siitä olisi syntynyt ääntä ja Rekku olisi voinut innostua ryntäilemään .

Siispä tytöt kävelivät aivan rauhallisesti jonkun matkaa , mutta heti kun he kuvitelivat olevansa kuulomatkan ulkopuolelle , he ryntäsivät juoksuun . Heitä melkein harmitti , kun äidit juttelivat kaikessa rauhassa jostakin suomalaisesta torttuohjeesta - ja he olivat nähneet varkaat itseteossa .

No mitäs tytöt ryntäilee ? Oletteko nähneet joulutontun ? Kysymyksiä sateli .

Hengästyneinä tytöt kertoivat mitä olivat nähneet .Mutta sen sijaan että äidit olisivat uskoneet , saatikka hämmästyneet , he vain yhteen ääneet alkoivat selittämään että tuskin täällä oli varkaita . Ehkäpä joku oli työnsä puolesta tarkistamassa lukkoja . - No kai se sitten on niin.

Mrs Hyvari pyysi heitä kaikkia kahville ja kuunnellaan samalla joululauluja . Niin tehtiin ja vihdoin itsekukin suuntasi omaan kotiinsa . Illalla kun Rita vuoteessaan sai odotella unen tuloa hän mietti miten on mahdollista , että tämä kaikki oli tapahtunut yhtenä päivänä . Jos joka päivä tapahtuu yhtä paljon , mitä kaikkea ennättäisi tapahtua ennen joulua .

...jatkuu ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti