keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Jouluksi kotiin

Vihdoin ja viimein aatto aamu valkeni kipakassa pakkasessa . Edellisenä päivänä oli laitettu kuusi . Sen hopealta kimaltavat oksat tuoksuivat metsälle . Se oli uskomattoman ihana . Äidin mielestä se oli ihanin kuusi mitä hän oli koskaan nähnyt . Isä kyllä väitti , että noin sinä sanot joka joulu . Äiti arveli , että siinä tapauksessa isä joka joulu löytää aina vaan kauniimman kuusen .

Istuttiin aamiaispöydässä , kerrankin koko perhe yhtäaikaa koolla . Ateria oli samanlainen , kuin muinakin aamuina , paisi että kinkkua oli leikattu pöytään . Parasta aloittaa sen syöminen ajoissa , muuten se jää syyömättä .

Keskusteltiin jälleen Suomen jouluista ja muusta . Rita huolehti , missä naapurin Rexi mahtaa olla . Ei tällaisella pakkasella voi olla ulkona . - Siinä samassa ovelta kuului ääntä , aivan kuin jokin raapaisu . Äiti istui oven puolella ja riensi avaamaan aavistellen kuka on tulossa . Hän avasi oven . Rexi seisoi takaeteisessä , yltä päältä kuurassa hoippuen sisälle katsellen kuumeisin lasittunein silmin . - Voi Rexi , mikä sinulla on . Äiti tajusi , että varmaan sillä täytyy olla kova jano , juotavaa ei saa luonnosta tällaisella pakkasella . Hän otti lämmintä vettä astiaan , sulatti siihan aspirin tabletin . Rexi latki veden ja köllähti lattialle lähes tiedottomana .Kyljessä karvat olivat hyytyneessä veressä . Sen oli täytynyt haavoittua pahasti

Se nukkui kauan aikaa ja herättyään horjui ovelle . Lähdettiin koko perheen voimin saattelemaan se kotiinsa .

Voitte varmaan kuvitella mikä riemu oli Hakaloilla . He puhkesivat ilon kyyneliin . Mrs Hakala sanoi , että tämä on paras lahja , mitä toivoa voi .

HYVÄÄ JOULUA TEILLE KAIKILLE

2 kommenttia:

 1. Hei taasen Kylli,

  Olipa ihana tarina eksyneestä koirasta ja tuli ihan kyynel silmään kun olen itse niin koirafani.
  Minullakin on kaksi ihanaa pientä hauvaa joiden kanssa elämä on ihanaa ja niistä on kovasti seuraa.

  Oikein hyvää ja parempaa uutta vuotta 2010!

  Terveisin Anne

  VastaaPoista
 2. Koko joulutarina on tosi , hiukan muunneltu .

  VastaaPoista