perjantai 4. joulukuuta 2009

Meteli

. . . Raatelevat hampaa eivät kuitenkaan iskeytyneet kiinni , ei . Kummissaan Rita raotti vähän toista silmäänsä . -

Silloin koko juttu selvisi - sillä Rekkuhan se siinä oli niin onnellisen ja iloisen näköisenä , häntäänsä heilutellen , kun oli löytänyt ystävänsä . - Rekku , oikealta nimeltään Rocky , oli tyttöjen opettajan koira . Se oli ollut hoidettavana Ritan kotona silloin , kun opettajan perhe matkusti lomalle .

Helpotuksesta tytöt purskahtivat nauramaan . Rekku hyppeli ja haukkui ympärillä . - Rekku oli hiukan hassun näköinen koira . Oikeastaan hän oli hieno koira . Oli vain sattunut niin hassusti , että isä ja äiti olivat eri rotua . Ja näin ollen ulkonäkö oli , jos sitä tarkemmin ajatteli , suorastaan epämääräinen .

Ja nyt selvisi se muukin meteli . Sehän oli se melkein jokapäiväinen tapahtuma , se vain jotenkin tullut mieleen . Kai se johtui aamun pimeydestä . Eiväthän he yleensä olleet liikkeelä tähän aikaan aamusta .

Ai , että mikä meteli .

No sehän oli sitä kun mr Ranta siinä ajaa körötteli kaupungille . - Mr Ranta , eli Rannan Jäkki , kuten suomalaisen tapasivat häntä nimittää , oli 80 - vuotias mies . Hänellä oli ainakin yhtä vanhan näköinen avopakettilava , eikun lava-avo paketti , äh , parempi sanoa niinkuin siellä oli tapana sanoa , roki . Se on niin hyvä ja yksinkertainen nimi ajopelille . - Niin hänellä siis oli tummansininen roki ja samaa kaliperiä oleva musta koira .

Ja se olikin aika mielenkiintoinen asia , kun nämä kolme menivät kaupungille . Jäkki oli jo vanhuuttaan tullut kankeaksi jaloiloistaan ja niin koirakin ja taisipa olla autokin . Kun Jäkki oli lähdössä , koira hyppäsi auton lavalle . - Miten kummassa lie päässytkin sinne kankeilla jaloillaan . - No sielläpä vain oli nytkin . Jäkki ajaa puksutteli eteenpäin .

Nakinassa oli paljon koiria ja kun Jäkin Musti seisoi lavalla , taisi se ilmainen kyyti suututtaa naapurin koiraa . Niinpä tietenkin se lähti haukkuen perään . Musti vastasi ja seuraavan talon koira ei malttanut pysyä pois ilmaisesta huvista jne . . .

Nakina kun oli pieni kaupunki , niin melkein jokainen kynnelle kykenevä koira liittyi riemuiten joukkoon . Ja aivan viimeisenä joukossa - varmuuden vuoksi- räksytti Rekku .


. Rekku hienona miehenä , tapasi antaa paremmat paikat toisille , isommille koirille . Ei Rekku pienuuttaan pelännyt , varmaan olisi pärjännyt , jos olisi tosissaan yrittänyt aina vallata aitiopaikat . Mutta hän kun oli hieno mies .

Niin , siinä oli se meteli . Tyttöjä vähän nolotti se äskeinen pakoon ryntäily . Onneksi kukaan ei sattunut näkemään .

Tyttöjen retki - innostus lopahti . He arvelivat , että mitäs jos mennään toisen kerran . Pyydetään vaikka Äiti mukaan Rita ehdotti , että mennäänkin katsomaan meidän jouluvaloja . Käyt sitten hakemassa kirjat kotoasi ennen koulua .

...jatkoa seuraa ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti