keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Kirkon luona


Siinä seisoessaan Rita sattui vilkaisemaan kadun yli Catolic kirkkoa , sitä aiottua kohtauspaikkaa . Ja voi mitä ihmettä , siinä olivat nyt ensimmäiset jouluvalot , mitkä hän löysi tällä aamuisella retkellään . Tämä kirkko oli kesäaikaan vähän erikoisen näköinen . Äkkivilkaisulla sitä ei kirkoksi arvannutkaan . Se oli puoliksi maan sisään rakennettu matala , vihreä rakennus . Nyt tätä seinää ei juuri näkynyt . Kirkko kun oli puoliksi maan sisään rakennettu ja nyt oli tullut paljon lunta , niin kinoksista näkyi rivissä kuusi kaari-ikkunaa . Joka ikkunassa oli kahdeksan ruutua ja joka ikkunalla paloivat kynttilät . Se oli hyvin kauniin näköistä . - Olivatkohan kynttilät olleet koko yön sytytettyinä , vai oliko Isä Gregorius tullut jo tänä aamuna ne sytyttämään . - Rita oli usein nähnyt Isä Gregoriuksen , sillä hän oli naapuri . Ritan kodin ja hänen kotinsa tonttien takapihat olivat rajakkain . Samassa talossa Isä Gregoriusen kanssa asui myös kaksi nunnaa .



Mutta missä Lisa ? Rita oli jo melkein harmistua , mutta huomasi katulampun valossa juoksevan hahmon . Sieltä Lisa tulikin kovin hengästyneenä . Hän kertoi , että koko retkestä ei meinannut tulla mitään , sillä pikkuveli halusi tulla mukaan . Piti kauan suostutella häntä jäämään . Sitten piti juosta lujaa , sillä kaupungin laidalta päin oli tulossa outoa meteliä .



Tytöt pidättivät hengitystään kuullakseen kuuluiko sieltä mitään . - Ja todella , sieltä kuului jotakin , aivankuin koiralauma olisi haukkunut vimmatusti .



Pelko valtasi heidät ja kadutti koko retki . Niitähän saattoi olli liikkeellä ties mitä hiippareita . Vaikka tuntuisi kyllä siltä ,että sellaiset ovat liikkeellä paremminkin iltaisin ja yöllä .



Taikka jos sudet ovat tulleet kaupunkiin . Tytöt olivat kuulleet vanhempien kertovan , että joskus sudet ovat yksinäisiä ja tulevat hakemaan seuraa kaupungin lukuisista koirista . Yhtenä aamuna tyttöjen isät olivat nähneet työmaabussin ikkunasta yksinäisen suden istumassa lumipenkalla . Eihän se ole mikään ihme , sillä Nakinahan on metsien keskellä , suorastaan erämaassa .



Mutta mikä nyt eteen ! Pakokauhu valtasi heidät ! Minne piiloon ? - Meteli läheni lähenemistään , kotiin ei ennätetä ja Lisan kotiin ei ainakaan kannattanut yrittää , sillä meteli oli tulossa juuri siltä suunnalta .



Kirkko , se välähti tyttöjen mielissä yhtäaikaa .- Nopeasti he ryntäsivät kirkkoa kohti . Toivottavasti ovi on auki !



Pian , pian ! He ryntäsivät ovea vasten täydellä vauhdilla . Mutta voi hirveää , ovi ei hievahtanutkaan ! Mikä nyt eteen ?



Meteli oli juuri kohdalla . Hädissään tytöt eivät enää keksineet mitä tehdä . Silmät kiinni he painautuivat ovisyvennykseen . Rita ennätti nähdä silmäkulmastaan tummasta rykelmästä erkanevan yhden hahmon . Varmaan yksi susista vainusi heidät . Nyt ei pelasta mikään . Hän tunsi tönäisyn sääressään . Kohta raatelevat hampaat iskeytyvät kiinni . Lisa nyyhkytti vieressä .



Jatkuu huomenna ....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti