tiistai 22. joulukuuta 2009

Joulun odotusta

Pakkaset jatkuivat yhä . Ei ollut tietoakaan lauhemmasta , päinvastoin . Tuisku tuiversi . Se ei haitannut metsätyöntekoa . Joka aamu isä nousi työmaabussiin , mikä vei miehet metsiin .

Kaupungilta kantautui tieto , että junan tavaravaunuihin oli murtauduttu ja sieltä oli viety olutkoreja . Heti heräsi epäilys , että on tainnut joissakin olutkekkereissä loppua juoma . Aika nopeasti poliisi selvitti jutun , sillä helpostihan pienessä kaupungissa saadaan selville , ketkä ovat tietoisia vaunujen sisällöstä .

Rita ja Lisa sanoivat , että me nähtiin ne varkaat . Totesivat myös , että eivät rosvot olleet kuitenkaan kovin vaarallisia , melko tuttuja nuoria miehiä . Harmi että pilasivat maineensa tällaisella jutulla . Katuvat kuulema kovasti , että miten tällaista tuli tehtyä .

Eräänä iltapäivänä takaovelle koputettiin ja isä meni avaamaan . Takaeteisessä seisoi naapuri , intiaani Will . Mitähän asiaa hänellä mahtaa olla . Will selitti isälle , että hänelle oli tullut rahapula ja pyysi jos saisi lainata isältä . Isä antoi Will'ille pyydetyn summan . Will tarjosi rannekelloaan pantiksi , mutta isä sanoi että ei tarvitse . Will sanoi maksavansa eläke päivänä , minkä hän tekikin .

Jouluvalmistelut olivat tärkeää puuhaa . Äiti leipoi joka päivä torttuja , pipareita , kakkuja ja ties mitä . Ostettiin kinkku ja kalkkuna . Äidillä oli hyvä kalkkunantäyteohje , joka joulu hän täytti kalkkunan tällä nimenomaisella täytteellä . ( Ja yhä vielä tänäkin jouluna ) . Pakastearkku pullotti siinä määrin , että isä alkoi ihmetellä , kuka tuon ruokamäärän syö .

Tuli joulupostia Suomesta . Pakettien avaaminen jätettiin jouluaattoon . Tämän tästä Rita kävi komerolla kääntelemässä niitä , uteliaana saamaan selville , mitä niissä oli .

Mrs Hakala kertoi eräänä päivänä , että Rexi on ollut kadoksissa useita päiviä . Liekö poloinen hengissäkään enää tällaisilla pakkasilla . Kaupungin laitamilla oli kuultu susien ulvontaa . Ties vaikka Rexi on tapellut niiden kanssa ja kuollut . - Murhe oli suuri .

Hän kutsui koko perheen aattoaterialle , mikä kutsu otettiin ilomielellä vastaan .

.... jatkuu ....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti