maanantai 17. marraskuuta 2008

Historiikkiä Lampelasta
Alin kuva , Lampelan rannassa . Henkilöt vasemmalta , Anna ja Eino Lampela , Urho ja Pekka Saastamoinen , Aune Lampela , Tyyra Saastamoinen os. Lampela , sekä Lampelan vaari Juho Lampela .
Huuskosen Aune on saanut edesmenneeltä tädiltämme Aune Talviolta seuraavia tietoja , joista tässä seloste .

Lampela on lohkaistu Keskitalosta . - Iso - iso vanhemmista Johanna on tullut Töysästä kirkkoherra Bengt Leonard Frosteruksen perheen mukana 1847 . Johanna on toiminut perheen apulaisena . Hän on avioitunut Lampela sukuisin olevan miehen kanssa . Lapsia on tullut ainakin Juho niminen . Hän on mennyt naimisiin Porkkalasta kotoisin olevan Brita Noposen kanssa . Heille on tullut lapsia , ainakin isänsä mukaan nimetty Juho ( Lampelan vaari ) ja Hanna ( myöhemmin Autio )

Molemmat Juhot ovat toimineet lossin kuljettajina . Ja lossikauden lopulla myös Arvi ja Eino Lampela

Lampelan mummun ( Hilda ) isä on ollut Nevanperän poikia ja äiti Agnes , jonka suvussa luultavasti on saksalaista verta . Mummun kotitalo on ollut Ryönä Kokonperällä . Mummulla on ollut sisaria ja veljiä . Joista tiedossani on Amerikkaan muuttaneet Amanda , Agneeda , Gustava ja Apel .
Lapsia Hildalle ja Juholle syntyi Tyyra , Anna , Alma , Arvi , Heikki , Aune ja Eino . Lapset Roobert , Helmi ja Impi ovat kuolleet pieninä . Tyttäristä Alma on meidän äitimme .
Kirjoitan lisää , tai korjaan historiikkiä jos saan tarkempaa tietoa .

2 kommenttia: